אם אתה בודק תוכנה, כנראה ששמעת על המונח "מוסמך ISTQB". נשים בצד את ההגדרות השנויות במחלוקת של "מוסמך או לא מוסמך", מוסמך ISTQB היא אחת ההסמכות המבוקשות ביותר בעולם בודקי התוכנה.

קשה לעבור את מבחן ה- ISTQB ברמת בסיס?

בתאם לארגון ISTQB, אחוז העוברים הגלובלי של מבחני ISTQB ברמת בסיס עומד על 74% (דצמבר 2014).

"הממ, 74% אחוזי הצלחה, זה לא יותר מדי קשה", כנראה זה מה שאתם חושבים.

אבל, סמכו עליי, בלי קשר למספר השנים שיש לכם בתחום, לעבור מבחן שכזה הוא אתגר בפני עצמו אם אתם לא יודעים להתכונן אליו כראוי.

במאמר של היום, אני אחלוק איתכם 11 טיפים שיעזרו לכם להתכונן ולעבור מבחן ISTQB ברמת בסיס בניסיון הראשון.

כבודק אני תמיד חושב איך אני יכול להרחיב את הכישורים שלי ולשפר את המיומנות שלי בעולם המודרני של QA. כשכולם מחפשים דרך להציג את היכולות שלהם, הסמכות יהיו דרך נפלאה להציג את כישוריו המקצועיים של כל אדם. הסמכות עוזרות לנו להרחיב את הידע שלנו מעבר למשימות היום יום. למרות שהסמכות אינן הוכחות להישגים, הן משמשות ככלי עזר ללמידה והערכה עצמית.

בעולם בודקי התוכנה, ISTQB הוא מנהיג עולמי בתוכניות הסמכה המתפרש לאורך יותר מ-100 מדינות ברחבי העולם. הסילבוס להסמכה מתוכנן ומבוקר על ידי בוחנים מובילים ומקצועיים מהאקדמיה ומהתעשייה.

באמצעות המאמר הזה אני רוצה לעזור לקהילה לענות על השאלה "איך לעבור את מבחן ה- ISTQB?" ליתר דיוק, אני אחלוק איתכם 11 טיפים שיעזרו לכם להתכונן ולעבור בקלות את מבחן ה- ISTQB ברמת בסיס. הטיפים האלה נשענים על הניסיון שלי והאסטרטגיה שעזרה למאות מתמודדים לעבור את מבחן ההסמכה של ISTQB.

טיפ #1: הירשם למבחן מוקדם

זה צעד הכרחי כדי שתהיה רציני לגבי המבחן הזה ותימנע מדחיינות. התחל את ההכנות שלך לפחות 3 חודשים לפני מועד המבחן.

טיפ #2: לימוד עצמי (לימוד קבוצתי עדיף)

עבור רוב הקוראים פה, האתגר הגדול ביותר הוא למצוא דרך לממש את המטרה הזו בלוח זמנים עמוס. הרשמה לתוכנית לימודים יכולה להיות אפשרות טובה אבל אני חייב לציין שהעלות של תוכניות כאלה עלולה להיות מאד יקרה. במקרה הזה, לימוד עצמי היא אפשרות טובה.

ולמרות זאת, אם אתה לא בטוח לגבי היכולות שלך ללמוד לבד, אתה יכול להקיף את עצמך באנשים שיהיו מעוניינים לעשות את המבחן גם. קבוצה של אנשים עם מטרה משותפת תעזור לך ותתן לכולם מוטבציה להמשיך להתקדם אל עבר המטרה המשותפת.

ככה עובדת קבוצת לימודים

ברגע שמצאת לך קבוצה, תוכל לעניין אותם בפעילויות שיעזרו לכולכם להתכונן. אתה יכול גם ליצור קבוצות קטנות יותר בתוך הקבוצה הגדולה. כל קבוצה קטנה (2 משתתפים או יותר, תלוי בחוזק הקבוצה) יכולה לערוך מצגת שבה חברי הקבוצה יכולים להציג נושאים שקשורים לפרק הנלמד.

כשאתה מסיים להתכונן לפרק מסוים, אתה יכול להעריך את עצמך על ידי בחינה על הפרק הנלמד. האדם שהציג את המצגת יכול לקחת את האחריות ולהכין מספר שאלות על הפרק שהוצג. כתוצאה מזה, הקבוצה יכולה להרוויח מהפעילות הזאת, להעריך את מיקומה, ולדעת מה הן נקודות החולשה.

החבר שקיבל הכי פחות נקודות חייב להכין ולהציג את הנקודות שקשורות לפרק הבא. הדבר ייצור רצינות והתחייבות מכל חברי הקבוצה בעת שאלה מתקדמים אל עבר המבחן הגדול.

"התכונן, הצג והערך" – זו אמורה להיות המנטרה במסע שלכם להצלחה.

כשאתה מתקרב אל המבחן הגדול, וודא כי אתה עושה לפחות 2-3 מבחני דמה למבחן הגדול לאורך כל הסילבוס. וודא כי המבחן דמה שאתה פותר מדמה את השאלות ומסודר באופן דומה למבחן האמיתי והקצה לך מסגרת זמן זהה למבחן האמיתי. הדבר ילמד אותך ניהול זמן נכון. ובנוסף לכל אלה, מבחן דמה ייתן לך ביטחון עצמי.

טיפ #3: קרא גם את ספרי הלמידה וגם את הסילבוס.

ספר למידה: Foundation of Software Testing: ISTQB Certification של רקס בלאק ודורותי גרהם (Rex Black, Dorothy Graham) הוא ספר הלימוד המומלץ.

סילבוס: ניתן להוריד את הסילבוס על ידי לחיצה על הלינק הזה: http://www.istqb.org/downloads/syllabi/foundation-level-syllabus.html

התחל עם הספר: קרא את הספר קודם. הספר מסביר את המידע בפרטים עם דוגמאות שימושיות.

הסילבוס הוא המדריך שלך: הסילבוס של ISTQB הוא כמו דף סיכום של ספר הלמידה, ולכן אתה צריך לקרוא את הספר קודם, אחרת לא תבינו את רוב המידע שמוצג בסילבוס. השתמש בסילבוס כמצפן שיעיד במה אתה צריך להתרכז.

טיפ #4: השתמש במילון המונחים

אתה צריך להשתמש במילון המונחים עבור מגוון מונחים המצוינים בסילבוס לפני כל פרק.

לחלק השני של המאמר:

11 טיפים שיעזרו לכם להתכונן ולעבר מבחן ISTQB ברמת בסיס בקלות (חלק 2)

המדריך המלא לבודק התוכנה המתחיל

ב-QA Experts כתבנו את המדריך המקיף בארץ למעוניינים ללמוד בדיקות תוכנה
52 עמודים עם כל האינפורמציה שתצטרכו 
+בונוס!
מדריך מפורט אודות צבירת ניסיון ועבודה כבודק תוכנה עצמאי

רוצה לקבל את המדריך?

דילוג לתוכן